Italienska alperna

När det blir dags att boka skidresa till alperna gäller det att bestämma sig för vilket land och vilken ort som man ska semestra på. I Europa finns det flera länder som konkurrerar om skidturisterna och ett av de mest välbesökta länder när det gäller skidturismen är Italien.

Detta stövelformade land har ett härligt utbud av höga berg och djupa dalar. I de italienska alperna finns det många orter att välja mellan och några av de mest populära är Livigno, Cortina och Courmayeur. Här är utbudet stort av härliga backar och det är rikt tilltaget med restauranger när du vill ha någonting gott att äta.

Det är i princip en garanti att det finns snö här under hela vintersäsongen och även under de första vårmånaderna. Genom att boka en skidresa till de italienska alperna får du förutom en fantastisk skidupplevelse även en smakbit av det italienska köket som är internationellt känt för sin fantastiska pasta och pizza.

När skidåkningen är över och middagen intagen kan man välja att gå och lägga sig på hotellet eller ta del av det sprudlande nattlivet som finns på många av de kända skidorterna. Dansmusiken flödar ur högtalarna och stämningen är på topp. En skidresa till de italienska alperna är ett snösäkert och trevligt semesterval.